Gamlestadstorget 29

Fin etta om 43 kvm

VISNINGARNA INSTÄLLDA PGA AV SÄLJAREN FICK ETT SÅKALLAT FÖRHANDSBUD SOM HON VALDE ATT ACCEPTERA
Typ | Bostadsrätt
Kommun | Göteborg
Område | Gamlestaden
Adress | Gamlestadstorget 29
Boarea | 43 Kvm
Rum | 1
Byggnadsår | 1918
Våning | 2/3
Hiss | Nej
Förråd | Vindsförråd
Avgift | 3 299 Kr
ingår | Värme Vatten Kabel-TV och bredband
Pris | 1 695 000 Kr
Utgångspris

Stefan Hansson


Ansvarig Mäklare

Vi går in i det fina landshövdingshuset med ingång från den härliga gården och tar några snabba trappsteg upp till andra våningen. Väl inne i den välkomnande hallen får man en härlig känsla av hemtrevnad. Bra med avhängningsmöjligheter för skor och jackor .Vita väggar och under fötterna har vi ett fint parkettgolv i mörk nyans.

Stort och ljust allrum med plats för soffgrupp ,fåtölj och skrivbord samt naturlig plats för en större säng. Idag finns det en smart loftsäng som frigör ännu mer plats i rummet. Rummet erbjuder många möbleringsmöjligheter. Stort tidstypiskt fönster som ger ljus, värme och karaktär åt rummet.  i vardagsrummet finns även en bra förvaringslösning för kläder i form av öppen garderob med hyllor och stänger som man stänger med snyggt svart draperi. Vita väggar och även här ett fint parkettgolv i mörk nyans viket är genomgående i hela lägenheten. Ett rum lätt att trivas i.

Fint kök i ljusa färger av modell större. Bra med arbetsytor och rikligt med skåp för förvaring. Läckert smeg kylskåp och frys. Trevlig och naturlig matplats vid fönstret med gott om plats för större sällskap. Trevlig utsikt över den härliga gården.

Fräscht och rymligt badrum. Vitt kakel på väggarna och vit matta på golvet. I badrummet finns wc, kommod med tvättställ i gott skick samt badrumsskåp med spegel.

Föreningens gemensamma prisbelönta gård är mycket fin med utemöbler, grillar och gräsmatta. Från gården når man föreningen tvättstuga och även en fräsch bastu med duschmöjligheter.

En väldigt fin etta i populära brf Gamlestadstorget som bör ses. Välkomna till visning.

 

Gamlestaden är en av Göteborgs mest expansiva stadsdelar där gamla landsövdingshus, funkishus blandas med de moderna nybyggda husen i kvider. Fram till irväntas befolkningen fördubblas . I utvecklingsplanerna för Gamlestaden ingårr exempelvis byggnation av bo städet, resecentrum och kontor. Mest intressant är kanske det planerade köpcentret i SKF:s gamla lokaler. I kviberg finns även Serneke Prioritet arena som är en av nordens stöstå multisport arena. Här kan man spela fotboll och beachvolleyboll på vintern samt åka längdskidorr på sommaren. Kommunikationerna är väldigt bra i Gamlestaden där man når Göteborgs Centralstation på ca 7 minuter samt kort avstånd till Korsvägen. 

 

 

 

 

Är sedan 2006 ägare till fastigheten Gamlestaden 10:16-20 med adress Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 och Holländaregatan 8-10. På fastigheten finns totalt 165 lägenheter och 3 lokaler. 7 av lägenheterna upplåts för närvarande med hyresrätt.

Byggår
Fastigheterna bebyggdes mellan 1916 och 1919.

Gård
Kvarteret är ett så kallat storgårdskvarter och på den stora, grönskande innergården finns det grillplatser, gemensamma utemöbler, lekplatser, tidstypisk gatsten, lummig grönska samt små gårdshus med tvättstuga och bastu. 2013 vann innergården Göteborgs-Postens pris för Göteborgs bästa innergård.

Tvättstuga
Tvättstugan, vilken är belägen i ett av gårdshusen, har fyra tvättstationer som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp vardera. Ett mangelrum med 2 manglar finns också.

Övriga gemensamma utrymmen
Cykelrum, barnvagnsrum, MC-förråd. I föreningen finns även en bastu med dusch och toalett.

Parkering
Det finns boendeparkering i området. I föreningen finns ett MC-garage placerat på gården. Plats kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Ca 190 kr/ mån. Det finns 2 H gratis parkering runt huset.

Genomförda renoveringar
1986 genomgick fastigheten en totalrenovering. El-stigar och samtliga V/A-stammar i kök och badrum byttes. Fasaden tilläggsisolerades, taken lades om och samtliga fönster byttes ut. Sedan övertagandet av fastigheten 2006 har följande utförts:

2008
Geo- och grundundersökning
Översyn av gårdsdräneringen samt översyn och renovering av värmesystemet
Upprättade av en underhållsplan

2009
Energideklaration av fastigheten och besiktning av ventilationen i samtliga lägenheter
Installation av nya maskiner i tvättstugan

2010
Balkongrenoveringar och okulärbesiktning av samtliga badrum

2011
Totalrenovering av bastun
Montering av snörasskydd och översyn av tegeltakpannor

2010-2012
Grundförstärkning och dränering

2012
Byte av takfönster mot gården, målning av gårdsfasader och mindre plåtarbeten på tak mot gården

2013
Sättningsmätning av grunden, målningar av fasader mot gatan, byte av takfönster mot gatan, målning av balkonger och mindre plåtarbeten på tak mot gatan

2014
Slutfört fönsterbyte
Bytt ut vattenmätare mot nya
Lagat takläckor
Bytt ekonomisk förvaltare till ISS
Renoverat toalett i tvättstugan
OVK-besiktning
Inlett brandskyddsarbete

2015
Brandskyddsinspektion genomfördes och som i sin tur ledde till att brandcellsindelningar gjordes av trapphus och vind. Rutin för brandskyddsronder togs fram och genomförs enligt rutin var tredje månad.
Konsult för takrenovering upphandlades under året.
Upphandling av städ samt fastighetsskötsel genomfördes.
Energiutredning av fastigheten har påbörjats
Sandlåda och lekplats har renoverats.
Garantibesiktning av grundförstärkning etapp 1 har genomförsts och godkänts.

2016
Installation av portdosor och magnetlås på ytterportar
Takomläggning påbörjad, beräknas vara klart under hösten 2017.

2017
Slutförande takomläggning
Skadedjursbekämpning

2018
Spolning av stammarna och dränering på lekplatsen. Takfläktar byttes samt fjärrvärmeväxlare på undercentralen. Löpande underhåll såsom lagning av gamla rör etc. Lekplatsens gummiplattor ska bytas ut och lekutrustningen ses över.

Planerade händelser under kommande år 2019

• Renovering av föreningshuset.
• Renovering av bastun
• Fortsatt skadedjursbekämpning.
• Iordningställande av stora gräsmattan
• Målning/byte av balkongräckena.
• Inköp av hjärtstartare
• Inköp av brandsläckare till varje trappuppgång
• Inköp och installation av cykelpump
• Installera nytt vattenutkast för slangvindan på utsidan av tvättstugan.
• Byte av undercentralen.

Förvaltare
Riksbyggen tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel och städ.

Andrahandsuthyrning
Följer hyresnämndens praxis. Tillstånd från styrelsen krävs. Styrelsen godkänner 3 år, därefter 1 år i taget om det finns särskilda skäl.

Trappstädning
Trapporna städas av fastighetsskötare.

Ekonomi
Föreningen har 7 stycken hyresrätter kvar, vilka utgör en dold tillgång för föreningen. Allt eftersom de säljs kommer de att innebära tillskott till föreningens kassa. I dagsläget finns det inga planerade avgiftshöjningar (2019-02-14).

Tv
Föreningen har ett gruppavtal med Telenor gällande bredband samt ett föreningsavtal med Boxer gällande TV. Via antennuttaget erbjuds marksänd digital-tv från Boxer, vilket kräver en digitalbox eller tv som kan ta emot digital signal med stöd för detta. Ett flertal lagstadgade fria kanaler sänds gratis medan ett större kanalutbud finns att tillgå genom att teckna abonnemang hos Boxer. Genom vårt föreningsavtal får boende rabatt på Boxers ordinarie priser. Det går även bra att teckna fiber-TV för ordinarie priser hos Telenor.

Bredband
Fastigheten är ansluten med fiber. Från utrustningen i källaren upp till respektive lägenhet är det däremot vanliga nätverkskablar (Cat 5e). För närvarande stödjer utrustningen i källaren maximalt 1 GBit/s, vilket medför att hastigheter utöver detta inte går att uppnå innan Bredbandsbolaget bytt utrustningen. Fiberbredband med hastigheten 10/1 mbit/sek ingår i avgiften till samtliga lägenheter, då föreningen gjort en gruppanslutning. Vill man ha högre hastighet så tecknar man detta med Bredbandsbolaget. På föreningens hemsida kan ni se prisförslag för högre hastighet.

Juridisk person
Godkänns ej som medlem i föreningen.

Sopsortering
Kompost och restavfall sorteras i molock utanför huset. Återvinningsstation för papper, plast m.m finns ca 100-150 bort vid nästa hus.

Hemsida
http://www.gamlestadstorget.com/

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, årsredovisning, samt hemsida.(2019-02-14). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Byggnadstyp: Landshövdingshus

Ventilation och kyla: Självdrag

Uppvärmning: Fjärrvärme

El

Månad: 220 kr

År: 2640 kr


Försäkring

Månad: 100 kr

År: 1200 krTotalt Månad: 320 kr

Totalt År: 3840 kr

Loading...