Scholandersgatan 1C

Fin 3:a med balkong!

Nu finns äntligen en lägenhet om 3 rum och kök på Scholandersgatan till salu! Ett centralt boende men ändå beläget på en lugn och mysig gata med utsikt över den grönskande innergården och med naturen precis runt hörnet. Bostaden bjuder in till stilrent renoverade ytskikt med bland annat en ljuvlig ekparkett i original, bra planerad planlösning samt en stor balkong i härligt söderläge där du kan njuta av solens många timmar. Hjärtat i lägenheten är det stora vardagsrummet med fantastiskt ljusinsläpp och härlig rymd, här finns även utgång till balkongen! Här bor du med närhet till det mesta vilket ger dig ett bekvämt boende. Inom räckhåll finns bra kommunikationer, skolor, service, konditori samt härliga grönområden så som Hisingsparken/Slätta Damm med fina promenadstråk och vacker natur. Vill du hålla dig precis utanför porten erbjuder föreningens innergård stora grönytor och trevlig grillplats. Varmt välkommen till ett hem att trivas i!
Typ | Bostadsrätt
Kommun | Göteborg
Område | Centrala Hisingen
Adress | Scholandersgatan 1C
Boarea | 69.8 Kvm
Rum | 3
Byggnadsår | 1950
Våning | 1
Hiss | Nej
Balkong | Balkong
Förråd | Källar- och vindsförråd
Avgift | 3 687 Kr
ingår | Värme Vatten Kabel-TV Bredband
Pris | 2 395 000 Kr
Utgångspris

Budgivning


Budgivare 1 12 september 18:07 2 450 000 Kr
Budgivare 2 11 september 17:34 2 425 000 Kr
Budgivare 1 11 september 16:54 2 415 000 Kr
Budgivare 2 11 september 16:41 2 400 000 Kr
Budgivare 1 11 september 14:39 2 395 000 Kr

Amanda Settefelt


Ansvarig Mäklare

Hall
Vi kliver in till den välkomnande luftiga hallen! Här finns bra med plats för hallmöbeln och avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor om så önskas. Vill man hänga in kläderna direkt finns det rakt framför dig en stilfull garderob med gott om plats. På väggarna sitter en panel-tapet i naturfärg och på golvet ligger ekparkett i original.

Vardagsrum
Vi tar oss vidare in till lägenhetens samlingspunkt som är det stora ljusa vardagsrummet med härliga sällskapsytor där både soffgrupp och matsalsbord får plats utan att den luftiga känslan går förlorad. En ljuvlig ekparkett i original pryder golvet och väggarna är tapetserade med en grå stilfull tapet med svagt vitt mönster i. Fönsterbrädor i mörk sten är genomgående för lägenhetens alla rum. Här finns ett valv som är en fin detalj i rummet! In genom valvet och du tar dig vidare in mot lägenhetens två sovrum, men mer om det snart.

Balkong
I vardagsrummet finns även utgång till bostadens mysiga och rymliga balkong som är placerad i ett solsäkert söderläge. Här har du gott om plats för sittgrupp och fin utsikt över närområdet. Detta är en plats att njuta av!

Sovrum 1
Ljust och luftigt sovrum med plats för den stora dubbelsängen. Stor skjutdörrsgarderob med spegeldörr som rymmer mycket! Väggarna är målade i beige och på golvet ligger en ekparkett.

Sovrum 2
Rymligt sovrum som idag används som barnrum. Men önskar man hellre en dubbelsäng finns det gott om plats för detta. Bra storlek på lägenhetens båda sovrum!
Här är väggarna målade i vitt med en målad fondvägg i rosa, och på golvet ligger ett träfärgat laminatgolv. Fönster ut mot den lugna innergården.

Klädkammare/Förråd
Mellan/i angränsning till de två sovrummen finns en klädkammare/förråd med gott om plats till förvaring av det man önskar. Ett stort plus för detta hemmets förvaringsmöjligheter!

Kök
Vi tar oss tillbaka till hallen och vidare in till bostadens kök som är väl tilltaget och har plats för en större matsalsgrupp för ca 6-8 personer. Köket är av massivt trä och är fullutrustat med spishäll, ugn, kombinerad kyl/frys, mikro, nedsänkt ho i rostfritt samt diskmaskin. Här finns gott om bra arbetsyta och plats till mycket förvaring i över- och underskåp samt lådor. Bänkskivan som är grå matchar snyggt med kaklet som sitter över, som även detta går i grå toner. Ett inbyggt vinställ är en smakfull detalj! Väggarna är målade i vitt med en målad ljusblå fondvägg och i taket sitter infällda spotlights för bästa belysning. Fönster med mysig utsikt mot innergården.

Badrum
Vitt helkaklat/klinkat badrum. Här finns ny WC från 2018 (ej den på bild), tvättställ med underskåp till förvaring, överskåp med belysning och spegeldörrar samt dusch med glasvägg.

Övrigt
Till lägenheten hör källar- och vindsförråd. En stor fördel är att det för tillfället inte finns någon kö till parkering vilket gör att man som ny ägare till denna lägenhet kan få tillgång till en parkeringsplats direkt vid inflytt! Mer information om detta hittar du under fliken "Brf Karolinerna Nr 18".

Föreningen registrerades år 1949 samt äger och förvaltar fastigheten Tolered 154:18 i Göteborg.
Fastigheten har en total bostadsyta om 1 825 kvm och innehåller 30 stycken lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 stycken lokaler för uthyrning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Gemensamma utrymmen
Via föreningen har man tillgång till tvättstuga, som är belägen i uppgång 2, mangelrum samt cykelförråd. Till lägenheten hör ett källar- och ett vindsförråd.

Avgifter
Enligt föreningen kan det komma att bli en avgiftshöjning under hösten 2018 eller början av 2019. Beslut om detta kommer att fattas under föreningsstämman i september.

Utförda reparationer/underhåll
1998 – Avloppsstammar och lägenheternas badrum renoverades.
2001 – Tak och fasader renoverades samt byte av fönster och entrédörrar genomfördes.
2007 - OVK
2009 – Energibesiktning utfördes.
2010 – Byte av termostater och rengöring av avlopp.
2011 – Renovering utav avloppsbrunnar runt huset.
2013 – Upprustning av grillplats.
2014 – Tak målades om och tvättstugan renoverades.
2015 – Trappuppgångar renoverades och ventilationen kontrollerades.
2016 – Renovering och utbyggnad av balkongerna genomfördes samt lackning av entrédörrar.
2017 – Påbörjat att dränera runt fastigheten. Avslut sker under 2018.
Man har även anordnat gemensamma städdagar samt quiz och fika för medlemmarna.

Kommande reparationer/underhåll
2021 - OVK

Parkering
Föreningen innehar 21 stycken parkeringsplatser med tillhörande elstolpar vid sidan om fastigheten. P-plats inklusive el kostar 200 kr/månaden. Separat kö gäller för parkeringarna, men för tillfället finns igen kö vilket ger möjlighet för en parkering direkt vid inflytt! Det finns vidare även en betalparkering i närområdet.

Tv och Bredband
I medlemmarnas månadsavgift ingår kabel-TV (8 favoriter) och bredband (grundutbud) som levereras via ComHem.

För mer information se gärna föreningens årsredovisning.

Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Uppvärmning: Fjärrvärme

El

Månad: 319 kr

År: 3830 kr


Försäkring

Månad: 250 kr

År: 3000 krTotalt Månad: 569 kr

Totalt År: 6830 kr

Inklusive el och försäkring. 2 vuxna och 2 barn i hushållet. Observera att kostnaden kan variera beroende på de boendes levnadsvanor.

Loading...