Gamleberg 102

Kronhjort, Havsöring, Stall, ridhus och Skog

77 ha med kronhjortsjakt, havsöringsfiske, stall med 12+3 boxar, ridhus, paddock, hagar och ett boningshus om 205 kvm + lite till. 40 ha skog, jaktstuga och sjö. Ståndsmässig uppfart med allé. Totalt 2200 kvm ekonomibyggnader. Ca 4 km norr om Ödsmål.
Typ | Gård
Kommun | Stenungsund
Område | Ödsmål
Adress | Gamleberg 102
Betesmark | 1 Ha
Åkermark | 24 Ha
Skogsimpediment | 25 Ha
Skogsmark | 27 Ha
Tomtarea | 300 Kvm
Boarea | 207 Kvm
Rum | 7
Byggnadsår | 1909
Pris | 12 000 000 Kr
Utgångspris

Visningar


Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Ulla Andersson


Ansvarig Mäklare

Ett härligt tillfälle att förvärva en gård på 77 ha varav 52 ha är skog med känd kronhjortsjakt, 24 ha åkermark som idag är utarrenderad. Arealen går även ut i Fjorden med rätt till  havsöringsfiske.SKogsbruksplan finns. Skogsvärde ca 1 miljon.

Uppfarten till gården är en allé kantad med träd. Rakt fram ligger villan (som är avstyckad från gården och säljs separat, se Gamleberg 101) och till vänster gården med boningshus.

Fastigheten bestod från begynnelsen av två bostäder, villan och förvaltarbostaden. Förvaltarbostaden är tillbyggd 1981 och är 207 kvm bostadsyta och är idag huvudbyggnad på gården. Huset har två entréer med farstu. Träklädd hall och innanför köket som har ett äldre kök med bruna luckor. Nyare kyl, frys, spis med häll och diskmaskin. Tapet och bröstpanel. En fungerande järnspis med natursten på väggen. Köket för närvarande under reparation.

Ett trappsteg ner finns det stora härliga vardagsrummet som är 50 kvm och som rymmer både sittgrupper och matsal. Klinkergolv. En stor öppen spis med insats. Vidare in kommer man till groventrén som har klinkergolv och till vänster ett sov/arbetsrum. Halvkaklat badrum med klinkergolv och duschkabin, wc och handfat. Innanför finns grovkök med tvättmaskin och torktumlare. Elcentral med jordfelsbrytare.

Ifrån hallen går trappan upp till ett stort allrum och 4 sovrum varav 2 är stora rum. Alla sovrum har minst 3 garderober vardera. Separat toalettrum med wc och handfat. Allrummet och wc har takfönster. Alla tak är vitlaserade. Parkettgolv och laminat på golven på övre plan.

Fastigheten med villa kommer också att kunna köpas längre fram. Den är avstyckad och har egen fastighetsbeteckning.  

 

ÖVRIGA BYGGNADER: Stallbyggnaden är totalt 1232 kvm och består av 12 boxar godkända för häst + 3 "äldre" boxar, storleksmässigt ponny men högt till tak. Stora förvaringsutrymmen och logar även lämpligt för annan verksamhet. Sadelkammare. Under stallet finns 4 rum med murade väggar för valfri verksamhet.

Ridhus med sandbotten 20x40 meter. Rundkorall med tak för longering, skrittmaskin (är tom idag). Gruspaddock med staket, igenvuxen men med bra underlag i botten.

Lada ca 200 kvm. Hönshus med inhägnad utegård. Ett förråd ca 100 kvm.

Aktiv blandad skog 27 ha med ett virkesförråd om ca 188 kbm/ha. Skogsimpediment 25 ha. Skogsvärde ca 1 miljon.

Fastigheten 7:1 ligger vid sjön norr om fastigheten och har en liten jaktstuga på tomten. Badplats finns.

Åkermarken på 24 ha har normal beskaffenhet med normal produktionsförmåga.

Härliga strandängar mot fjorden för sommarbeten. Båthamn med lediga platser finns i närheten.

Gården är känd för sin rikliga kronhjortsjakt.

 

 

Byggnadstyp: 1,5 planshus

Tak: Tegel, bytt 81

Murstock: Finns

Huvudsakligt väderstreck: SV

Ventilation och kyla: Självdrag

Fasad: Trä

Grundläggning: Torpargrund

Stomme: Timmer

Allmänt skick: Normalt

Uppvärmning: Vattenburen golvvärme, direktverkande el

Bjälklag: Trä

Plåtarbeten: Plåt

Vatten och avlopp: Egen djuppborrad brunn, 3-k brunn m infiltration

Loading...