Gamleberg 102

HÄSTGÅRD 11 HA, 12 BOXPLATSER FÖR HÄST

Vacker hästgård med stall inrett med 12 boxar för häst+3 ponnyboxar, stort loft, ridhus om 20x40 m med automatisk bevattning, paddock, korall. Hönshus, lada, garage samt ett boningshus om 205 kvm omgjort 81. Lindallé leder till gården med åkermark på båda sidor och stora härliga betesmarker. Ca 4 km norr om Stenungsund.
Typ | Gård
Kommun | Stenungsund
Område | Ödsmål
Adress | Gamleberg 102
Betesmark | 1 Ha
Åkermark | 11 Ha
Tomtarea | 300 Kvm
Boarea | 207 Kvm
Rum | 7
Byggnadsår | 1909
Pris | 7 400 000 Kr
Utgångspris

Visningar


Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Ulla Andersson


Ansvarig Mäklare

Ett härligt tillfälle att förvärva en gård på 11 ha, enbart åker och betesmark som idag är utarrenderat på korttid.

Uppfarten till gården är en vacker lindallé.

Fastigheten bestod från begynnelsen av två bostäder, villan och förvaltarbostaden. Förvaltarbostaden är tillbyggd 1981 och är 207 kvm bostadsyta och är idag huvudbyggnad på gården. Huset har två entréer med farstu. Träklädd hall och innanför köket som har ett äldre kök med bruna luckor. Nyare kyl, frys, spis med häll och diskmaskin. Tapet och bröstpanel. En fungerande järnspis med natursten på väggen. Köket för närvarande under reparation.

Ett trappsteg ner finns det stora härliga vardagsrummet som är 50 kvm och som rymmer både sittgrupper och matsal. Klinkergolv. En stor öppen spis med insats. Vidare in kommer man till groventrén som har klinkergolv och till vänster ett sov/arbetsrum. Halvkaklat badrum med klinkergolv och duschkabin, wc och handfat. Innanför finns grovkök med tvättmaskin och torktumlare. Elcentral med jordfelsbrytare.

Ifrån hallen går trappan upp till ett stort allrum och 4 sovrum varav 2 är stora rum. Alla sovrum har minst 3 garderober vardera. Separat toalettrum med wc och handfat. Allrummet och wc har takfönster. Alla tak är vitlaserade. Parkettgolv och laminat på golven på övre plan.

 

 

ÖVRIGA BYGGNADER: Stallbyggnaden är totalt 1232 kvm och består av 12 boxar godkända för häst + 3 "äldre" boxar, storleksmässigt ponny men högt till tak. Stora förvaringsutrymmen och logar även lämpligt för annan verksamhet. Sadelkammare. Under stallet finns 4 rum med murade väggar för valfri verksamhet.

Ridhus med sandbotten 20x40 meter. Rundkorall med tak för longering, skrittmaskin (är tom idag). Gruspaddock med staket, igenvuxen men med bra sandunderlag i botten.

Lada ca 200 kvm. Hönshus med inhägnad utegård. Ett förråd ca 100 kvm.

Åkermarken på 11 ha har normal beskaffenhet med normal produktionsförmåga. Marken är idag utarrenderad på 1 år i taget.

Vid intresse kan skogen+ strandängen (66 ha) säljas separat.

 

 

 

Byggnadstyp: 1,5 planshus

Tak: Tegel, bytt 81

Murstock: Finns

Huvudsakligt väderstreck: SV

Ventilation och kyla: Självdrag

Fasad: Trä

Grundläggning: Torpargrund

Stomme: Timmer

Allmänt skick: Normalt

Uppvärmning: Vattenburen golvvärme, direktverkande el

Bjälklag: Trä

Plåtarbeten: Plåt

Vatten och avlopp: Egen djuppborrad brunn, 3-k brunn m infiltration

Loading...