Kattleberg Airport 258

PÅ GÅNG

KATTLEBERG AIRPORT!

Se hit, detta vill ni inte missa! Jag skall nu presentera ett unikt och spektakulärt objekt för Er, nämligen Kattleberg Airport! En privatägd flygplats om 82 102 kvm, varav 6 hk åkermark, med fritt luftrum och med fantastiska möjligheter för dig som ny ägare, här är det bara fantasin som sätter gränserna för det du kan göra. Fastigheten har en bra placering då den är belägen i Älvängen som endast ligger ca 25 minuter utanför centrala Göteborg. Den är utrustad med ett bostadshus byggt år 2003 med bla exklusivt Mobalpa kök och extralägenhet med egen ingång, poolrum i trädgården, generösa uteplatser, landningsbana varav 440 meter asfalt och 260 meter gräs, 2 stycken hangarer och verkstad med diverse tillbehör, extralägenhet belägen i verkstadshus och klubbstuga med 10 stycken sovplatser. I köpet ingår en hel del utrustning för att skötseln av fastigheten skall fungera. Varmt välkommen att kontakta mig för mer detaljerad information, samt även för en privat visning!
Typ | Gård
Kommun | Ale
Område |
Adress | Kattleberg Airport 258
Åkermark | 6 Ha
Skogsimpediment | 1 Ha
Tomtarea | 2000 Kvm
Biarea | 10 Kvm
Boarea | 172 Kvm
Rum | 4
Byggnadsår | 2003
Pris | 17.000.000 Kr
Pris

Amanda Settefelt


Ansvarig Mäklare

Välkomna in till detta välplanerade och trivsamma hus!

Direkt innanför dörren möts du utav en ljus och öppen hall där du ser rakt in till vardagsrummet och vidare ut till det inglasade uterummet, en mycket trevlig syn!
På golvet ligger ljust naturfärgat klinker. Direkt till vänster när man kommer in finns en rymlig skjutdörrsgarderob i fullhöjd med två stycken spegeldörrar, perfekt till ytterkläder eller annan förvaring.
Tar du istället dörren direkt till höger finner du bostadens helkaklade/klinkade gästtoalett där det finns WC och tvättställ med överskåp samt spegel. Väggarna är klädda med vitmelerat och mörkgrått kakel och på golvet ligger vitmelerat klinker.

I hallen finns även ett förråd/klädkammare med gott om plats till förvaring!

Kök
Modernt och exklusivt kök från Mobalpa i en snygg grå nyans! Köket är fullutrustat med kyl/frys, inbyggd ugn och mikro, infälld diskmaskin, fläkt, allt i rostfritt och av märket Miele, samt spishäll, också denna av märket Miele. Här finns en köksö med plats för barstolar, där spishäll och fläkt är beläget, som vetter mot den trevliga matplatsen. Köket erbjuder gott om bra arbetsytor och förvaring i över- och underskåp. Över diskhon samt på en sida av köksön finns en stilren glasskiva med bild. Bänkskivorna är i bohusgranit! Här finns även ett inbyggt vinställ i tegel och ett vägghängt skåp i grått till stilfull förvaring.
Rummet har ett fantastiskt burspråk med ett stort fönsterparti som skänker ett otroligt ljus till rummet samt att du har utsikt över stora grönytor utanför. Väggarna är delvis målade i grått och vitt, och delvis finns en handgjord tegelvägg som är en fin detalj. På golvet ligger gråmelerat klinker.

Vardagsrum
Vardagsrummet är husets sociala samlingspunkt där du både får plats med den stora soffgruppen och matsalsgruppen utan att den luftiga känslan går förlorad. Här kan du njuta tillsammans med familj och vänner. På golvet ligger laminat, som också är genomgående för resterande rum, och väggarna är målade i grått och blått. Här finns förberett om man vill sätta in en kamin/öppen spis för extra mysfakor! Från vardagsrummet tar du dig till det inglasade uterummet.

Uterum
Inglasat uterum med plats för både sittgrupp och matgrupp som nyttjas mestadels under vår- och sommarhalvår, men med möjlighet för att sätta in värmre för åretrunt användande. Stora skjutdörrar med öppning mot husets baksida och trädgård. Vidare ut på husets baksida finner ni fler uteplatser samt poolhuset med pool och plats för sittgrupp. Poolen värms upp med hjälp av värmepump till ca 30 grader under sommarhalvåret. Riktig vardagslyx att kunna ta sig ett dopp!

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för den stora dubbelsängen. Här finns balkongdörr med utgång till uteplats. Stor skjutdörrsgarderob i fullhöjd med spegeldörrar. Målade väggar i en gråblå nyans samt laminatgolv även här.

Sovrum 2
Vitmålade väggar och laminat på golvet. Här finns fönster mot framsidan och 4 stycken garderober.

Kontor
Gott om plats för skrivbord samt hyllor till förvaring av material. Terrakottafärgade väggar och laminatgolv. Även här fönster mot framsidan.

Badrum
Stort härligt helkaklat/klinkat badrum med burspråk och jacuzzi! Utrustat med WC, badrumsmöbel med tvättställ samt lådor och skåp till förvaring, inbyggda spotlights över spegel och hörndusch med glasdörrar. Vitmelerat kakel på väggarna och både ljust- och mörkgrått klinker på golvet. I taket sitter inbyggda spotlights för bästa belysning.

Sovrum 3
Tillbaka till vardagsrummet och du kan därifrån nå husets tredje sovrum. Här finns en skjutdörrsgarderob i fullhöjd. Även här följer laminatgolvet med in och väggarna är målade i en ljusblå ton. Härligt fönster mot baksidan.

Tvättstuga
Tvättstugan är belägen i anslutning till extralägenheten och dess ingång, mer om detta nedan. Här finns tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med diskho, samt skåp till förvaring. På golvet ligger ljusblått klinker och väggarna är målade med en ljusblå våtrumsfärg.

Extralägenhet belägen i bostadshus
Du når husets extralägenhet från antingen köket eller via den egna ingången utifrån.
Vi tar oss från utsidan in via ytterdörren och kommer in i hallen som sammanbinder lägenheten med bostadshuset, här är tvättstugan belägen samt lägenhetens badrum.
På golvet ligger ljusgrått klinker och väggarna är målade i beige. Här finns avhängningsmöjlighet till ytterkläder samt skor. Tar man vänster in från hallen når man lägenheten.

Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med kommod och överskåp med belyst spegel samt dusch. På golvet ligger ljusgrått klinker och väggarna är kaklade i blått.

Väl inne i lägenheten har vi direkt till höger det mysiga vardagsrummet som har gott om plats för soffgruppen, här finns även utgång till uteplatsen. Fönster tillsammans med altandörr ger ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i vitt.

Köket har vita luckor och bra med förvaringsmöjligheter. Utrustat med spis, fläkt, mikro, och mindre arbetsbänk. För tillfället har man ett bar-bord med två stycken bar-stolar som matplats. Fönster med gott ljusinsläpp.

Sovrummet har gott om plats för dubbelsängen, här finns 3 stycken garderober till kläder och annan förvaring. Laminatgolv och vitmålade väggar även här.

Du kan nu fortsätta läsa om fastighetens andra delar under nästa flik!

Lägenhet om ca 56 kvm. I köket finns kokvrå med två plattor, fläkt, arbetsyta samt bra förvaringsmöjligheter i över och underskåp. Gott om plats för matgrupp till ca 4-6 personer, plats finns även för bar-stolar vid den mindre barbänken man valt att sätta in.
Sovrumsdelen är rymlig och har plats för dubbelsäng, det finns även möjlighet att sätta in möbel till förvaring eller vad man mer önskar. Lägenheten har genomgående målade vita väggar och laminatgolv.
I badrummet finns WC, tvättställ med underskåp, skåp till förvaring, duschkabin och tvättmaskin.
Bilder på extralägenheten finns att erhålla för er som vill!

Klubbhuset är ca 150 kvm och byggt 1974 men flyttades till fastigheten år 2012 då man valde att bygga upp huset på ny grund och upprustade med nya träpelare. I huset finns 10 stycken sovplatser och det rymmer ca 25 personer inomhus, under sommarhalvåret när man även kan nyttja altandäcket ryms ca 50 personer, perfekt för olika tillställningar med mera!
Här finns kök som är utrustat med diskmaskin, spis med ugn, mikro, kyl/frys samt bra med arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Här finns även en barbänk och en dryckeskyl.
Två stycken badrum med WC, och utanför i annan del finns tvättställ, dusch och bastu.
Det stora altandäcket slingrar sig runt hela huset och man har härifrån en helt slående utsikt över fastighetens vackra natur! Här finns gott om plats för flera sittgrupper om så önskas. Bilder på klubbstugan finns att erhålla för er som vill!

Landningsbana
440 meter asfalt och 260 meter gräs. Yta om ca 5000 kvm med hårdgjord backe med makadam och uppställningsplats. Man kan landa en DC3, 19 passagerare, på denna yta.

Hangarer
Den stora hangaren är ca 500 kvm varav verkstad ca 120 kvm. 7 meter hög, 28 meter bred och 17 meter djup. Finns pallställ som är 21 meter långt och 6 meter högt. El-truck medföljer i köp. Den mindre hangaren är ca 12x7 meter där du får plats med en mindre flygmaskin.

Verkstad
Ca 120 kvm uppvärmd verkstad med diverse utrustning, fyrpelarlift och kompressor.

Övrigt
Med tanke på fastighetens uppbyggnad med bland annat bostadshus med extralägenhet, extralägenhet i annan del, klubbstuga med flertalet sovplatser och diverse utrustning för flyg- och annan verksamhet, finns det flera möjligheter för dig som ny ägare att nyttja denna. Starta och bedriv din egen verksamhet, använd som generationsboende, uthyrningsmöjlighet med mera, det är bara fantasin som sätter gränserna för vad du kan göra här!
Ta tillfället i akt att förvärva denna unika och fantastiska fastighet om 82 102 kvm i Älvängen!

Hela fastigheten är berikad med helt fantastisk natur och stora grönområden som sträcker sig så långt ögat kan nå!
Runt bostadshuset finns generösa gräsytor, stensättning, planterings- och odlingsmöjligheter med mera.

Egendom som ingår i köpet är sådant som bland annat behövs för att sköta fastigheten
- Traktor med tillhörande jordfräs, snöslunga och annan snöutrustning.
- Skylift
- Fyrhjulsdriven gräsklippare.
- Viss verkstadsutrustning.
- Fyrpelarlyft.
- Tryckluftskompressor.
- Eltruck
- Motorsåg.

Gemensamhetsanläggning Ale KATTLEBERG GA:3
fnr_140847274

NYTTJANDERÄTT TELE, Last
2, 1992-03-23

NYTTJANDERÄTT OMRÅDE, Last
1, 1973-05-16

Officialservitut tunnel, Last
1440-839 - 1, 2009-07-06

Officialservitut väg, Last
1440-266 - 2, 2003-03-06

Officialservitut väg, Förmån
1440-266 - 1, 2003-03-06

Lantbruksenhet, bebyggd (120)
Byggnad, värde: 2 009 000 kr
Mark, värde: 564 000 kr
Åkermark, värde: 271 000 kr
Ekonomibyggnader, värde: 663 000 kr
Skogsimpedimentsmark, värde: 3 000 kr
Summavärde: 3 510 000 kr

Taxeringsår: 2014
Byggår: 2003
Värdeår: 2003

Summa uttagna pantbrev: 2 925 000 kr

Ekonomibyggnadskategorierer:
Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980
Maskinhall, gårdsverkstad mm, värdeår 1980

Byggnadstyp: Enplanshus

Tak: Betongpannor

Ventilation och kyla: Mekanisk, till- och från luft.

Fasad: Puts

Grundläggning: Gjuten betongplatta

Stomme: Trä

Uppvärmning: Jordvärme

Bjälklag: Trä

Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Värme

Månad: 458 kr

År: 5500 kr


El

Månad: 3500 kr

År: 42000 kr


Samfällighet

Månad: 83 kr

År: 1000 kr


Renhållning

Månad: 167 kr

År: 2000 kr


Försäkring

Månad: 1000 kr

År: 12000 krTotalt Månad: 5208 kr

Totalt År: 62500 kr

Notera att driftkostnaderna är baserade på hela fastigheten, där inkluderas bostadshus med extralägenhet, extralägenhet belägen i verkstadshus, klubbstuga, uppvärmd verkstad och uppvärmd hangar. Observera att kostnaderna varierar beroende på de boendes levnadsvanor, och hur man väljer att ha de olika byggnaderna uppvärmda. Den nuvarande ägaren har valt att ha uppvärmt alla fastighetens delar största delen av året.

Loading...