Stora Älsjövägen 17

Villa i Olofstorp + uthyrningshus

VISNINGARNA ÄR INSTÄLLDA PGA AV SÄLJARE VALDE ATT ACCEPTERA ETT FÖRHANDSBUD.
Typ | Villa
Kommun | Göteborg
Adress | Stora Älsjövägen 17
Tomtarea | 1054 Kvm
Biarea | 54 Kvm
Boarea | 91 Kvm
Rum | 5
Byggnadsår | 1943
Pris | 3.495.000 Kr
Utgångspris

Stefan Hansson


Ansvarig Mäklare

Interiör

 

Entréplan:

Vi möts av en väl tilltagen hall med vita väggar och bra förvaringsutrymme för ytterkläder.

 

Hallen leder in till ett stort vardagsrum med hög mysfaktor. Gott om plats för soffgrupp och matsalsdel. Ett ljust och öppet rum med fönster i vinkel, vilket ger ett härligt ljusgenomsläpp. Hög takhöjd ger volym och rymd åt rummet. Underbar täljstenskamin ger både värme och karaktär till rummet. Vardagsrummet har öppen planlösning och man har i dag valt att använda en del som matsal. Möbleringsmöjligheterna är många i detta stora och vackra rum.

 

Från matsalsdelen tar vi oss in till det moderna köket, vari rikligt med köksluckor ger god förvaring. Här finns även ett charmigt skafferi. Bänkskivor i trä ger lantlig karaktär till köket och ger bra arbetsytor. Vitvarorna går enhetligt i rostfritt.

 

Från köket nås det mysiga uterummet som förlänger och ger ett extra rum under sommarhalvåret, och vidare till en stor altan med plats för större sällskap. Som gjort för härliga grillkvällar i goda vänners lag, för att sedan njuta av solnedgången.

 

På entréplan finns även ett genomgångsrum som i nuläget används som arbetsrum. Detta hade även kunnat fungera som matsalsdel. Härifrån når man de båda sovrum som finns på detta plan. I det större sovrummet finns flertalet platsbyggda garderober, vilket ger mycket god förvaring. Det stora fönstret skänker ljus åt rummet, som pryds av ett livfullt trägolv samt paneltak. Gott om plats för den stora dubbelsängen.

 

I det andra sovrummet finns också plats för både säng och skrivbord. Träinslagen från golv och tak följer med i detta sovrum.

 

Läckert och fräscht badrum med både dusch och badkar. Kakel och klinker i naturnära, melerade färger. Vacker kommod i granit. Ett modernt och stilrent badrum med påkostade materialval och härlig golvvärme.

 

Souterrängplan:

En trappa ner har vi ett så kallat souterrängplan. Här finns ett mindre wc, dusch, samt en funktionell tvättavdelning. Inte minst finns här även en underbar bastu.

 

Vidare in finner vi ett rymligt och ljust sovrum, perfekt för gäster, eller varför inte som ett generöst allrum. Vita väggar, ljus klinker och högt belägna fönster ger fint ljus till rummet. Golvvärme gör gott på kalla vinternätter, och på sommaren ger källarplanet skön svalka. Bra med garderober ger goda förvaringsmöjligheter även på detta plan.

 

Direkt utanför den egna ingången till källarplan, finns ett stort förrådsutrymme, där både gräsklipparen, vinterdäcken och diverse annat får plats.

 

Mindre hus på tomten för uthyrning eller generationsboende:

Det mindre huset har egen uteplats samt separat garageuppfart.

Direkt in finns en mysig hall med avhängningsmöjligheter. Leder så in till vardagsrummet, vars effektfulla brunbetsade bjälkar bryter av snyggt mot det vita taket. Flera fönster ger gott ljusinsläpp och kaminen både skänker värme och höjer mysfaktorn.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger ett rymligt intryck.

Luftvärmepump installerades för ett par år sedan.

Köket är fullt utrustat, även med diskmaskin, och rymmer rikligt med skåp samt en bänkskiva i ljust trä, som ger bra arbetsytor. Ljust golv i klinker och vita väggar, samt ett paneltak i trä.

Sovrum med plats för dubbelsäng.

I badrummet finns ett stort hörnbadkar, vitt kakel på väggarna och mörk klinker på golvet.

 

I dag hyrs det mindre huset ut för 7500 kr/månaden.

 

En gullig lekstuga finns också på tomten.

 

 

Sammantaget ett fint hus med stor tomt i expansiva Olofstorp, med en unik möjlighet att få ner sina boendekostnader med uthyrningsmöjligheten. Välkomna på visning!

 

 

 

 2014 – Totalrenovering av vardagsrummet, då man har lyft innertaket, satt en säkerhetsvägg bakom eldstaden, byggt en ny entré, och stärkt upp både inner- och yttervägg på östra sidan utav huset.

2015 – Nytt badrum på entréplan (fanns endast badrum på källarplan tidigare).

– Installering av fiber.

– Rivit den gamla verandan, byggt nytt uterum och ny altan med stort förråd under.

2016 – Dränering genomförd på norra sidan utav huset.

– Totalrenovering utav rummet på nedre plan, med dragen golvvärme (vattenburen), borttagning av alla organiska material, lagd klinker.

2017 – Ansiktslyftning utav kök; nytt golv, nya diskar, nytt skåp, hyllor och färg.

Tak: Plåt

Fasad: Tegel och trä

Stomme: Betong

Uppvärmning: Bergvärme

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

El

Månad: 1500 kr

År: 18000 kr


Vatten/Avlopp

Månad: 500 kr

År: 6000 kr


Sotning

Månad: 49 kr

År: 588 kr


Samfällighet

Månad: 492 kr

År: 5904 kr


Försäkring

Månad: 392 kr

År: 4704 krTotalt Månad: 2933 kr

Totalt År: 35196 kr

Loading...